WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
WELLY 1983 DeLorean Back to the Future I 1:24
7 690 Ft

Új modell
Eredeti csomagolásában.
Modell autó mérete 1:24 méretaránynál cirka 15-17 cm autó típustól függően

WELLY autómodell - MATCHBOXSHOP

Részletek

Új modell
Eredeti csomagolásában.
Modell autó mérete 1:24 méretaránynál cirka 15-17 cm autó típustól függően

WELLY autómodell - MATCHBOXSHOP

 

Az idő 1985október 25., a hely Hill Valley, álmos amerikai városka, valahol nyugaton. Marty McFly (Michael J. Fox) tizenhét éves középiskolás. Zenésznek készül, kitűnően gitározik. Egy nap elmegy barátja, az általa csak Dokinak nevezett Dr. Emmett L. Brown (Christopher Lloyd), a kissé őrült tudós furcsa találmányokkal teli házába. A Doki ugyan nincs otthon pár napja, viszont telefonon felhívja Martyt, jöjjön el éjjel 1:15-kor a helyi Twin Pines Mall üzletközpont parkolójába, mivel segítenie kell valami fontos dologban. Marty szokása szerint megint késésben van, gördeszkán megy iskolába. Délután az iskola zenei tehetségkutató versenyén Marty és zenekara is indul, de a maradi zsűri nem értékeli a rockot és Marty túl hangos gitárszólóját, ezért fél perc után leléptetik őket. Iskola után Marty és barátnője, Jennifer Parker leülnek a főtéren egy padra beszélgetni. Egy városvédő hölgy a városháza órájának megjavítása végett adományt gyűjt, ezért megszólítja őket. Ad nekik egy szórólapot, amelyen az áll, adakozzunk és mentsük meg a városháza harminc éve egy villámcsapás miatt elromlott óráját.

Aznap este Marty otthon meglátja, hogy összetört az autójuk. Elkezd bosszankodni, mert így nem tud a barátnőjével elmenni a másnapra tervezett kirándulásra. Apja, George McFly (Crispin Glover) éppen a kocsi balesetéről vitatkozik a durva, erőszakos, nagydarab Biff Tannennel (Thomas F. Wilson), egykori iskolatársával és jelenlegi főnökével. A kocsit Biff törte össze, de még ezért is Marty apját hibáztatja. George nem egy bátor ember, mindig hagyja magát, beletörődik szinte mindenbe, Biff az iskola óta folyamatosan kihasználja és gúnyt űz belőle. Marty anyja, Lorraine (Lea Thompson) szinte állandóan iszik, gyerekei életútja sem mondható sikeresnek. Marty épp a szobájában alszik, ám 00:30-kor újra hívja a Doki. Megkéri Martyt, hogy menjen el a kamerájáért, mert otthon felejtette. Marty 1:15-kor érkezik a Twin Pines Mall parkolóba. Látja a Doki teherautóját és kutyáját, Einsteint, de magát a tudóst nem. Pillanatok múlva azonban kinyílik a kamion hátulja, és kigurul belőle egy DeLorean DMC–12-es sportkocsi. A Doki száll ki belőle, beülteti a vezetői ülésbe kutyáját, ezután távirányítva elindítja az autót. Amint a kocsi eléri a 88 mérföldes óránkénti sebességet, szikrákat kezd szórni, megnyílik előtte a tér-idő kontinuum, majd a kocsi minden nyom nélkül köddé válik. Csupán egy hatalmas tűzcsíkot és hátsó rendszámtábláját hagyja maga után.

A doki izgatottan elmagyarázza Martynak, hogy a kocsit időgéppé alakította át és most előreküldte egy percnyire a jövőbe. Mikor egy perc múlva újra felbukkan, a doki bemutatja Martynak az időáramköröket és találmányát, az időutazást lehetővé tévő „fluxuskondenzátort”. Elmondja, bár a De Lorean motorja benzinnel működik, minden időugráshoz egy adagplutónium is kell. Az időugrás menetének bemutatásához csak a példa kedvéért beprogramozza a számítógépbe a fluxuskondenzátor feltalálásának időpontját, 1955. november 5-ét, közben Marty mindent videóra vesz.

A sikeres kísérlet után a Doki mindjárt útra szeretne kelni a jövőbe, de a terroristák, akiktől a plutóniumot lopta, a nyomára bukkannak és lelövik. Marty bepattan a kocsiba, a gázra tapos, menekülés közben azonban nem veszi észre, hogy az időáramkör a rázkódástól bekapcsolt és az előbb beprogramozott 1955-re állt. Mikor a terroristák páncélököllel akarják kilőni, még jobban beletapos a gázba és eléri a 88 mph-t. A következő pillanatban annyit vesz észre, hogy a parkoló eltűnt, a kocsi egy mezőn gurul, majd belehajt egy fészerbe. A plutónium miatt védőruhába öltözött és modern kocsival lévő Martyt a helyiek marslakónak vélik és ellenségesen fogadják, ezért a kocsival elmenekül. Először csak rossz álomnak véli az egészet, megpróbál hazamenni, de a lakóparkjuk helyén még csak szántóföldet, egy-két munkagépet és a leendő lakópark reklámját találja. Elrejti a kocsit, majd begyalogol a városba. Elcsodálkozik a harminc évvel korábbi város hangulatán, a régi kocsikon, mozireklámokon. Mivel a visszatérésre az egyetlen lehetőség, felkeresni a harminc évvel fiatalabb Dokit, bemegy leendő kedvenc gyorséttermébe, a telefonkönyvből kikeresi a Doki címét. Mivel valamit fogyasztani is illik, kér egy diétás Pepsit, amit a tulaj viccelődésnek vél (mert az ital akkor még nem létezik). Végül kávét kap cukor nélkül.

Míg kávéját issza, egy ismerős hang üti meg fülét, „Hé, McFly”. Odafordul, megdöbbenve látja a fiatal Biffet és bandáját. Már szólna hozzájuk, de azok ügyet sem vetnek rá, a mellette csendben ülő fiúhoz mennek. Marty odanéz és újból megdöbben. Leendő papája ül mellette. Biff ráparancsol a megszeppent George-ra, hogy sürgősen írja meg helyette a leckéjét és többé ne lássa meg a büfében. George mindenbe beleegyezik, majd elbiciklizik. Marty utánamegy, majd azt látja, hogy George egy útra kinyúló faág tetején távcsővel kukkolja titkos szerelmét, Lorraine-t, ám megcsúszik, s leesik az útra. Marty löki félre Lorraine papájának éppen érkező autója elől, helyette ő sérül meg, George pedig gyáván elmenekül. Martyt beviszik a házba, ahol Lorraine egyre nagyobb érdeklődést tanúsít iránta. Az időutazásnak köszönhetően a múlt megváltozott, a régi családi történet szerint ugyanis George egy ilyen baleset során ismerkedett meg későbbi feleségével, Lorrainnel. Így viszont sosem fognak megismerkedni, Marty meg sem fog születni. Neki kell segíteni összehozni leendő szüleit.

Este elmegy a Dokihoz, nehezen, de meggyőzi, hogy valóban a jövőből jött a Doki leendő időgépével. A visszatéréshez viszont vagy plutónium, vagy legalább 1,21 gigawatt elektromos teljesítmény szükséges, ami képtelenség. Egyedül villámcsapás tudna ekkora energiát szolgáltatni, azt viszont nem tudni, mikor és hol csap le. Martynak ekkor beugrik az idős hölgy szórólapja, miszerint egy hét múlva, pontosan tíz óra négy perckor villám sújt a városházára, tönkretéve annak óráját.

A Doki kitervez egy szerkezetet a villám befogására. Marty feladata szülei összehozása, különben meg sem fog születni, kitörlődik az idősíkból. Erre kiváló alkalom a vihar estéjén tartandó iskolabál, ahol a családi történet szerint először csókolóztak Marty szülei. A gyáva George viszont nem meri Lorraine-t meghívni, Marty biztatása ellenére sem. Éjjel a sci-firajongó George furcsa látogatót kap. Egy bizonyos Darth Vader nevű földönkívüli megparancsolja, hogy vigye el Lorraine-t a bálba, különben kiolvasztja az agyát. Meg is próbálja elhívni, de a szintén a lányra pályázó Biff közbelép, George pedig szokása szerint meghátrál. Marty kiáll leendő apja mellett, elgáncsolja majd kiüti Biffet, ezután egy rögtönzött gördeszkán menekül, miközben Biff kocsin üldözik. Már majdnem sikerül elkapnia, amikor beleszalad egy trágyaszállító teherautóba. Lorraine az akciót látva végképp beleesik Martyba, George tovább nem is létezik számára. Marty megdöbbenve látja a nála lévő családi fényképen, amint alakja egyre halványabb lesz, mintha meg sem született volna. Utolsó lehetőségként Marty kigondolja, ő viszi a lányt a bálba, majd látszólag erőszakoskodni kezd vele, George közbelép, megmenti, így le tudja nyűgözni Lorraine-t.

Marty és Lorraine a bál előtt a kocsiban ülnek, kettejük közül a lány a rámenősebb. Váratlanul megcsókolja Martyt, de rájön, érez valamit, ami visszatartja, mintha a testvérével lenne és nem egy fiúval. Az akció is félresikerül, George helyett Biff megy a kocsijukhoz, kirángatja Martyt, haverjai bezárják a zenészek kocsijának csomagtartójába, majd Biff erőszakoskodni kezd Lorraine-nel. George odamegy a megbeszélés szerint a kocsihoz, azt hiszi Marty „erőszakoskodik” a megbeszélés szerint, de mikor rájuk nyit, a teljesen elborult Biff száll ki a kocsiból. Kis híján eltöri George kezét, akit a megalázottság és a harag úgy elönt, hogy egyetlen ökölcsapással kiüti Biffet, ezzel sikeresen lenyűgözi Lorraine-t. Martyt a zenészek mentik ki a csomagtartóból, közben a gitárosuk megsérül a kezén, Marty áll be a helyére a zenekarba.

A bálon George és Lorraine összemelegednek, majd megcsókolják egymást. Az idősík látszólag visszaállt eredeti helyére. A visszaút előtt Marty még eljátszik egy régi Chuck Berryszámot (Johnny Be Good), ezzel „feltalálja” az akkor még ismeretlen rock and rollt, majd elindul a főtérre, mert közeleg a vihar ideje. Némi technikai nehézség után szerencsésen hazaérkezik, tíz perccel hamarabb, mint ahogy elindult, remélve, hogy ennyi idő elég lesz, hogy a Dokit megmentse a lelövetéstől, ám a kocsi motorja leáll, Rohanva megy vissza a parkolóba, ahol a már ismert jelenetet látja, a Dokit lelövik. Odarohan hozzá, ám a Doki él, mert golyóálló mellényben volt. Marty egész múltbéli utazása alatt megpróbálta figyelmeztetni a lelövésre, de a Doki elzárkózott, nem szabad a jövőt ismerni alapon. Végül leírva adta át neki a figyelmeztetést, de a Doki azzal sem törődött. Harminc éve volt, hogy jobb belátásra térjen, amit végül meg is tett, csak elolvasta a figyelmeztetést. Miután túlélte a terroristákat, elindul a jövőbe, pontosan harminc évet előre.

Marty hazamegy, ám otthon furcsa változások fogadják. Mivel George nem egy balesetet szenvedett örök vesztesként, hanem a Biffet kiütő győztesként ismerte meg feleségét, az egész jövő megváltozott. George lett a főnök, Biff az ügyefogyott alkalmazott, Lorraine nem kövér és nem iszik, gyermekei is sikeresek. Az örök vesztes McFly család sorsa megváltozott.

Minden rendben lenne, ám a Doki váratlanul visszatér, Martyt és barátnőjét azonnal magával viszi a jövőbe, egy leendő családi probléma elhárítására...

Adatok
Cikkszám
Welly22443
Hasonló termékek
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!