MATCHBOX & HOT WHEELS

Matchbox Collectibles magas minőségű gyűjtői széria

2017.03.03 17:55

Matchbox Collectibles magas minőségű gyűjtői széria

MATCHBOXSHOP

A professzionális Collectibles széria gondolata már az 1980-as évek közepén megfogalmazódott a MATCHBOX ( MATTEL ) csapatánál . A szériában nevesebb szponzorok, reklámcégek és magasan kvalifikált gyűjtői körök kaptak helyet melyek megjelentek a modelleken és csomagolásaikon is...

 

Néhány példa a reklámozó cégek köréből :

- Coca Cola, Mc Donald's ...

- TEXACO ...

- Campbell Soup ...

- Hershey's ...

- Jack Daniel's...

- Miller, Budweiser ... és sorolhatnánk jó pár oldalon keresztül...

MATCHBOXSHOP 

Először a CONVOY és MODELS OF YESTERYEAR szériában kerültek bevezetésre a változtatások ami hatalmas sikert hozott a MATCHBOX Collectibles részlegének és az idő közben bevont DINKY csoportnak. A legyártott kollekciók hetek alatt elfogytak már az amerikai piacon.

Minőségi változások : festés, tamponozás, króm kerekek és kiegészítők, gumi kerekek...

MATCHBOXSHOPMATCHBOXSHOP

Felbuzdulva a sikereken új szériákat vezettek be :

- First Editions

- Premiere Collection

- World Class Series

- Barrett Jackson ....

MATCHBOXSHOPMATCHBOXSHOP MATCHBOXSHOP

Szintén nagy sikerrel járt a bejelentés és a jóval magasabb ár sem befolyásolta a gyors fogyást pedig a gyártási limit itt már kétszeres mennyiséggel került le a gyártó szalagról.

 

Ebben az időben lépett piacra az 1:64 mérettel a Johnny Lightning és az 1:64 mérethez közeli modellekkel a MATTEL is ami nagyon megtépázta a MATCHBOX vásárlói körét.

 

Az akkor már MATCHBOX COLLECTIBLES INC. néven futó részleg bővítette termék méret kínálatát és megjelentek az 1:43, 1:50, 1:58, 1:24, 1:100, 1:144, 1:700 méretek is. Az időzítés a lehető legrosszabbkor történt, mert a konkurenciák hatalmass erőkkel vették el a vásárlói kört.

Azonnali megoldásként elkövették a legnagyobb hibát és elkezdtek tárgyalni nagyon sok céggel a reklámozás miatt. Ez valahol jó volt bevételileg, de inkább negatívan hatott mivel új típusok öntvényei nem készültek és az ígért megjelenések elmaradtak.

MATCHBOXSHOP

2-3 év elteltével a folyamatos ár emelések miatt a Collectiles részleg teljesen befulladt. Ekkor érkezett a MATTEL a MATCHBOX felvásárlásával és bezárásra került a részleg.

A megmaradt készleteket a TARGET értékesítette az USA piacán...

 

MATCHBOXSHOP   MATCHBOXSHOP

MATCHBOXSHOP MATCHBOXSHOP

MATCHBOXSHOP